Βελγικό δίδυμο κερδίζει το Ράλι Ακρόπολις με διαφορά 15 δευτερολέπτων

Βελγικό δίδυμο κερδίζει το Ράλι Ακρόπολις με διαφορά 15 δευτερολέπτων

Advertisements

Το βελγικό πλήρωμα των Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe κέρδισε το Ράλι Ακρόπολις με διαφορά 15 δευτερολέπτων την Κυριακή.

Advertisements

Οι Neuville και Wydaeghe επικράτησαν των συναθλητών της Hyundai Shell Mobis, Ott Tanak και Martin Jarveoja από την Εσθονία, στον 10ο από τους 13 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Η Hyundai σάρωσε τις θέσεις του βάθρου με τους Ισπανούς Dani Sordo και Candido Carrera να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, 1 λεπτό και 49,7 δευτερόλεπτα πίσω από τους νικητές.

Advertisements

Εκτός από ένα σύντομο εναρκτήριο τμήμα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την Πέμπτη, το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου αγώνα διεξήχθη στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, με τερματισμό στην πόλη της Λαμίας την Κυριακή.

Οι Γάλλοι Pierre-Louis Loubet και Vincent Landais κατέλαβαν την τέταρτη θέση, 3:42.2 πίσω από το ρυθμό. Το ζευγάρι έπρεπε να ξεπεράσει ένα κατεστραμμένο μπροστινό δεξί ελαστικό ως αποτέλεσμα της οδήγησης σε ένα χαντάκι το Σάββατο και να πέσει στην έβδομη θέση.

Advertisements

Οι έξι πρώτοι τερματίσαντες οδήγησαν όλα υβριδικά αυτοκίνητα.

Το περσινό νικητήριο δίδυμο των Kalle Rovanpera και Jonne Halttunen τερμάτισε 15ο αφού ο Rovanpera έκανε λάθος στροφή το Σάββατο και έσπασε το πίσω μέρος του Toyota Yaris του, σπάζοντας την πίσω ανάρτηση.

Advertisements

Ο Rovanpera εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία του WRC με 207 βαθμούς, μπροστά από τον Tanak (154) και τον Neuville (131).

Η Toyota Gazoo προηγείται στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 404 βαθμούς, μπροστά από τη Hyundai (341) και την M-Sport Ford (214).

Advertisements

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Leave a Comment