Σκάνδαλο Eurovision 2023: Η δικηγόρος της Μελίσσας Μαντζούκη αμφισβητεί πώς ο Βίκτωρ Βερνίκος έγινε εκπρόσωπος της Ελλάδας

Νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με φόντο τη Eurovision 2023 και τη συμμετοχή του Βίκτωρα Βερνίκου ως εκπροσώπου της Ελλάδας.

Advertisements

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Katerina», υπάρχουν ενστάσεις γύρω από την επιλογή του 16χρονου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 67η Eurovision, με το τραγούδι «What They Say» – στίχους που έγραψε ο ίδιος.

Advertisements
Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το κοινό συμμετείχε στην επιλογή. Στον τελικό έμειναν τρία τραγούδια για την επιλογή.

Advertisements

«Τι λένε» του Βίκτωρα Βερνίκου, «Φωνάξτε» της Αντωνίας Καούρη και της Μαρίας Μαραγκού, που αποχώρησε την τελευταία στιγμή, και «Ψεύτης» της Μελίσσας Μαντζούκη.

Advertisements

 

Ο Χρήστος Ζωτιάδης, δικηγόρος της Μέλισσας Μαντζούκη, μιας από τις τρεις φιναλίστ που θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision, αποκάλυψε ότι η συμμετοχή του πελάτη του ήρθε πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού και τρίτη στην κριτική επιτροπή.

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για μεγάλη αδικία και έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Σούπερ Κατερίνα» την Πέμπτη.

Advertisements

Ο δικηγόρος του τρίτου υποψηφίου πιστεύει ότι αδικήθηκε: «Ο ψεύτης είχε έρθει πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού με 693 πόντους, το κομμάτι του Βίκτορ με 509 και το τρίτο κομμάτι με 341. Λογικά, η απόσυρση του τραγουδιού Shout Out θα έπρεπε να έχει επηρεάσει τη διαδικασία. Αλλά αυτό δεν συνέβη».
Advertisements

«Δεν είναι κατανοητό πώς ένα τραγούδι που είχε αποσυρθεί εξακολουθούσε να λαμβάνει βαθμολογίες. Η Melissa είναι ένα κορίτσι που έχασε πρόσφατα τον πατέρα της, υποβλήθηκε σε μια διαδικασία με τις καλύτερες προθέσεις. Είναι αυτονόητο ότι θα διερευνηθεί», είπε.

Όπως εξήγησε ο Ζωτιάδης: «Τα αποτελέσματα ήρθαν στα χέρια μας γιατί οι συμμετέχοντες είχαν το δικαίωμα να τα ζητήσουν. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε απήχηση και γι’ αυτό είχαμε κάποιες ενστάσεις για τη χαοτική διαφορά που είχε στην ψήφο της κριτικής επιτροπής».

Advertisements

«Περιμένουμε. Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι αύριο στην ΕΡΤ για να μας απαντήσει σχετικά με τη λεπτομερή διαδικασία. Για παράδειγμα, ψήφισε η κριτική επιτροπή αφού γνώριζε τα αποτελέσματα του κοινού; Περιμένουμε την απάντηση, θα κινηθούμε νομικά».

Leave a Comment