Η ελληνική αστυνομία οριστικοποιεί το σχέδιο ασφαλείας για την κηδεία του πρώην βασιλιά

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα — Ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν το Σάββατο ότι 1.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την κηδεία και την ταφή του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου.

Advertisements

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές, αλλά ανακοίνωσε ότι οριστικοποιήθηκε ένας αριθμός σε συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων ασφαλείας το Σάββατο.

Advertisements

Η αστυνομία είπε ότι «θα έχει παρουσία σε ζωτικά σημεία (γύρω) του μητροπολιτικού καθεδρικού ναού και (της πρώην θερινής κατοικίας των βασιλικών) του Τατοΐου, καθώς και στη διαδρομή της νεκρώσιμης ακολουθίας και στις τοποθεσίες όπου διαμένουν προσκεκλημένοι αξιωματούχοι».

Advertisements

Ο Κωνσταντίνος, ο πρώην και τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, θα ταφεί ως ιδιώτης τη Δευτέρα στο Τατόι, περίπου 29 χιλιόμετρα (18 μίλια) βόρεια της Αθήνας, δίπλα στους γονείς του και όπου είναι θαμμένοι οι πρόγονοί του, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ο Κωνσταντίνος πέθανε σε νοσοκομείο αργά την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών. Η μοναρχία της Ελλάδας καταργήθηκε οριστικά με δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο του 1974 και ο Κωνσταντίνος πέρασε δεκαετίες εξόριστος πριν εγκατασταθεί στην πατρίδα του για άλλη μια φορά στα χρόνια της ύφεσης.

Advertisements

Η σορός του θα τεθεί σε κατάσταση τη Δευτέρα το πρωί, από τις 6 π.μ. έως τις 10 π.μ., σε παρεκκλήσι δίπλα στον μητροπολιτικό καθεδρικό ναό. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το μεσημέρι.

Στην κηδεία προσκλήθηκαν περίπου 200 άτομα και στην ταφή στο Τατόι θα παραστούν περίπου 60. Όλοι θα παραστούν σε αναμνηστικό δείπνο σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας αργότερα τη Δευτέρα.

Advertisements

Τα συνεργεία εργασίας είναι απασχολημένα με τον καθαρισμό του χώρου ταφής από τα συντρίμμια και τη στρώση του δρόμου προς τους τάφους με χαλίκι.

Leave a Comment